Omgaan met teleurstelling in mensen

Wil je omgaan met teleurstelling in mensen? Een verkeerde verwerking van teleurstellingen kan leiden tot allerlei ongewenste gevoelens. Een onbegrepen angst kan leiden tot een groot wantrouwen. Wantrouwen in jezelf en wantrouwen in een ander. Een grote teleurstelling in de mensen en in jezelf. Je durft niets meer te ondernemen en hiervoor bedenk je allerlei excuses. Jij ben immers niet bang. Jij bent geen loser. Het onbegrepen verlies leidt maar al te vaak tot zelfmedelijden. Je profileert jezelf als slachtoffer.

Alle verantwoording voor je rotgevoel leg je bij een ander en alle kritiek op jou is volkomen onterecht. Van jou mag niemand iets verwachten, want jij bent immers slachtoffer. En wat te denken van een onbegrepen boosheid. Je strijd om genoegdoening kan een heel leven duren. Ik zal je de voorbeelden besparen. Boosheid kan ook naar jezelf gericht zijn. Je vergeeft jezelf niet van je ‘fouten’ en in jouw ogen kun je niets meer goed doen. Je schaamt je voor jezelf.

Ik hoef je niet uit te leggen dat al deze gevoelens nu niet bepaald dé ingrediënten zijn om je gelukkig te voelen. Daarom besteed ik in mijn boek heel veel uitleg over het begrijpen van deze emoties en aanverwante mentale problemen. In mijn ogen een absolute voorwaarde om je emoties te controleren en alles wat daarmee samenhangt.

Omgaan met teleurstelling in mensen

In mijn optiek is de grondslag van mentale problemen de versterking van negatieve gevoelens die voortdurend om aandacht vragen, die voortdurend op de voorgrond treden, maar waar je geen raad mee weet. Je doet er alles aan om ze te begrijpen of ervoor te vluchten.

Gevoelens vragen om een actie, maar als je niet weet wat te doen, drijven je sterke gevoelens je tot wanhoop. Je kunt er niet blijvend aan ontsnappen. Je kunt er op zijn hoogst tijdelijk aan ontsnappen, bijvoorbeeld met mediatie, yoga of met ongezond gedrag. Denk hierbij aan alcohol, drugs of andere middelen. In mijn boek geef ik meer voorbeelden van ongezond gedrag en verslaving aan dat gedrag.

Wil je meer weten over teleurstellingen en angst?

Wanneer je meer wilt weten over teleurstellingen en angst, raad ik je aan om mijn gratis e-book eens te lezen. Hieronder leg ik je uit wat de relatie tussen teleurstellingen en angst is, en geef ik hét antwoord op angst. Via onderstaande link kun je mijn e-book helemaal gratis downloaden!

Lees ook