Snel boos op partner

De adrenaline geeft je de kracht om je te verweren tegen bedreigingen. De functie van boosheid. De aandachtige lezer zal opmerken dat in geval van een bedreiging het kwaad toch nog niet is geschied. Met de extra kracht kun je toch in staat zijn om het gevaar te bezweren.

Klopt mijn definitie van boosheid dan nog wel, kun je je afvragen. Ja, de definitie klopt wel degelijk en dit voorbeeld is juist de ingang tot het begrijpen van overmatige boosheid. Het begrijpen van agressie. Het begrijpen van de boosheid waarmee je volkomen uit balans kunt raken. Een boosheid die veel stress oproept. In geval van een bedreiging is er namelijk wel degelijk sprake van een pijnervaring, een teleurstelling.

Snel boos op partner

Het is namelijk de teleurstelling van een bedreigd en gekwetst ego. Want, waarom zouden mensen jou bedreigen, waarom hebben de mensen zo weinig respect voor jou. Waarom ben ik het die altijd wordt bedreigd. Waarom maken mensen mij bang. Waarom houden mensen niet van mij. Een gekwetst ego is gevaarlijk. Je gaat twijfelen aan jezelf en het versterkt je gevoel van machteloosheid. Het maakt je een steeds banger persoon. Het gekwetste ego dat veel diepere sporen kan nalaten dan bijvoorbeeld de pijn van geweld. Een onbegrepen boosheid kan daarom jaren duren. Kijk voor de aardigheid maar eens naar het programma familiediner, waar ik overigens geen belangen in heb.

Wil je meer weten over boosheid en angst?

Wist je dat boosheid en angst van alles met elkaar te maken hebben? Wanneer je meer wilt weten over boosheid en angst, raad ik je aan om mijn gratis e-book te lezen. In dit e-book leg ik je uit wat de relatie tussen boosheid en angst is, en geef ik hét antwoord op angst. Via onderstaande link kun je mijn e-book helemaal gratis downloaden!

Lees ook

boze man
Wordt jij snel boos op je partner?