Oude boosheid loslaten

Met boosheid gaat ook vaak schaamte gepaard. Vraag maar eens aan mensen of ze boos zijn. Nee, is steevast het antwoord. Ik ben niet boos. Je boosheid uiten lijkt wel een teken van een zwakte. En wat te denken van een onbeheerste boosheid. Volledig losgeslagen. Wat een spijt heb je achteraf van je onbeheerst gedrag, al zal je dat nooit toegeven. Je durft het niet toe te geven, omdat het je zelfwaarde nog meer schaadt, althans dat voel je zo.

Oude boosheid loslaten

Hoe vaak worden contacten wel niet verbroken omdat er uit boosheid hele lelijke dingen zijn gezegd. Soms per ongeluk, maar dat kun je herstellen met oprechte spijt, met liefde voor de gekwetste. Uit boosheid stel je alles in het werk om iemand op zijn ‘zwakke’ punten te raken. Jij bent gekwetst, jij bent slachtoffer en je zult hoe dan ook de ander ook kwetsen. Je wraak kan zelfs zo zijn dat je geen haar beter bent dan je dader. Ook niet erg goed voor je zelfvertrouwen.

Wil je meer weten over boosheid en angst?

Wist je dat boosheid en angst van alles met elkaar te maken hebben? Wanneer je meer wilt weten over boosheid en angst, raad ik je aan om mijn gratis e-book te lezen. In dit e-book leg ik je uit wat de relatie tussen boosheid en angst is, en geef ik hét antwoord op angst. Via onderstaande link kun je mijn e-book helemaal gratis downloaden!

Lees ook

jongen uit boosheid