Omgaan met boosheid doe je zo!

Je vraagt je af of er eigenlijk wel iets positief aan boosheid is. Je hebt die emotie immers niet voor niets gekregen. Bij angst stelde ik dat angst altijd een goede raadgever is, mits je je angst tot op het bot begrijpt. Dit geldt ook voor boosheid.

Omgaan met boosheid

Aan je boosheid moet je wel degelijk aandacht geven. Boosheid moet je uiten, zij het op een beheerste manier. Doe je dat onbeheerst dan heeft dat altijd consequenties voor je gevoel van zelfwaarde, je zelfvertrouwen, je zelfbeeld. Je kunt dan op den duur een bang, gefrustreerd en bitter mens worden.

Om boosheid om een beheerste manier te uiten, dien je ook je angsten te begrijpen. Boosheid, ook al is het op een beheerste wijze, kan immers riskant zijn, gevaarlijk zijn. Je geliefde of je superieur zou je kunnen afwijzen en dat is het laatste wat je wil. Blijf je met je boosheid rondlopen, dan blijf je gevangen in een vicieuze cirkel van stress. Je gevoelens zijn uit balans en blijven uit balans. Een mooi voorbeeld in dit verband zijn de pleasers. Wie kent ze niet. Zij zullen nooit hun boosheid uiten. De angst weerhoudt hun ervan.  

Wil je meer weten over boosheid en angst?

Wist je dat boosheid en angst van alles met elkaar te maken hebben? Wanneer je meer wilt weten over boosheid en angst, raad ik je aan om mijn gratis e-book te lezen. In dit e-book leg ik je uit wat de relatie tussen boosheid en angst is, en geef ik hét antwoord op angst. Via onderstaande link kun je mijn e-book helemaal gratis downloaden!

Lees ook

meisje trapt uit boosheid
Kun jij al omgaan met boosheid?