Boosheid en verdriet verwerken

Bij angst hebben we gezien dat er een risico is voor gevaar en een risico voor pijn. Een risico van gevaar in het heden en een risico van pijn in de toekomst. Respectievelijk de emotie angst en de emotie verdriet. In geval van angst is er nog niets gebeurd. Angst is een waarschuwing vooraf.

Boosheid en verdriet verwerken

Draagt genoegdoening wel bij aan je gemoedsrust? Ik denk van wel. Met genoegdoening krijg je je morele gelijk. Je wordt bevestigd in je gevoelens over goed en kwaad. Je hoeft niet meer te twijfelen aan jezelf. Wat over blijft is het pure verdriet. Gelukkig een zuivere emotie die niemand schaadt. Ik noem genoegdoening altijd de genezing van het slachtoffer, maar tegenwoordig lijkt het wel of er meer aandacht uitgaat naar de genezing van de dader.

Wil je meer weten over boosheid en angst?

Wist je dat boosheid en angst van alles met elkaar te maken hebben? Wanneer je meer wilt weten over boosheid en angst, raad ik je aan om mijn gratis e-book te lezen. In dit e-book leg ik je uit wat de relatie tussen boosheid en angst is, en geef ik hét antwoord op angst. Via onderstaande link kun je mijn e-book helemaal gratis downloaden!

Lees ook

boze man
Boosheid en verdriet verwerken..