Oefeningen tegen angst

Er zijn verschillende oefeningen tegen angst. Echter is het belangrijk om eerst achter de oorzaak van angst te komen, voordat je het daadwerkelijk kunt aanpakken. Angst heeft namelijk altijd een onderliggende oorzaak. Zonder dat je de onderliggende oorzaak niet weet, is het lastig om de angst te kunnen overwinnen.

Oefeningen tegen angst

n mijn gratis e-book geef ik geen oefeningen of een stappenplan tegen angst. Wel leg ik uit hoe angst werkt en waar het vandaan komt. Ook ga ik in op andere emoties, welke vaak een rol spelen bij angst.

In mijn blog en boek over angst heb ik toegelicht dat de interpretatie van waarnemingen je gevoelens en emoties kaderen. Ik kwam tot de ontdekking dat de interpretaties van waarnemingen altijd tweeledig zijn. Dat was mijn eureka moment, dé toegang tot het overwinnen van mijn overmatige angsten. Je beoordeelt namelijk een waarneming altijd op zowel een mogelijk gevaar als op de risico’s voor pijn. Waarschijnlijk heeft de veiligheidskunde mij deze openbaring gebracht. Daar wordt namelijk wel een onderscheid gemaakt tussen gevaar en risico. Om diverse redenen is het lastig deze twee begrippen te onderscheiden. Eerst een klein voorbeeld.

Wanneer je meer wilt weten over teleurstellingen en angst, raad ik je aan om mijn gratis e-book eens te lezen. Hieronder leg ik je uit wat de relatie tussen teleurstellingen en angst is, en geef ik hét antwoord op angst. Via onderstaande link kun je mijn e-book helemaal gratis downloaden!

Lees ook

altijd angst