Hulp bij angststoornis

Hulp bij een angststoornis kan voor veel mensen belangrijk zijn. Soms lijkt het alsof je het zelf namelijk niet opgelost krijgt. Gelukkig is er genoeg hulp wanneer je last hebt van angstgedachten. Ik leg je graag meer uit over angststoornissen en de hulp die je kunt zoeken.

Hulp bij angststoornis

Angsten begrijpen begint met het erkennen en herkennen van angst. Van een hele sterke emotie tot en met een zwak gevoel. Soms zelfs zo zwak dat je er niet bewust van bent, maar wel degelijk aanwezig. Gevoelens zijn nooit weg te denken. Gevoelens horen bij de biologie van de mensen. Gelukkig zijn gevoelens meestal in balans en onder controle. In het geval van overmatige angsten kan je leven een hel worden.

ÉÉN EMOTIE ANGST

In mijn optiek is er maar één emotie angst. Het enige verschil is de sterkte van de emotie. De angst voor een spin voelt precies hetzelfde als de angst voor kleine ruimten, tenminste als ze even sterk zijn. Jouw angst voelt hetzelfde als de mijne.

Wil je meer weten over angst?

In mijn blog en boek over teleurstellingen heb ik toegelicht dat de interpretatie van waarnemingen je gevoelens en emoties kaderen. Ik kwam tot de ontdekking dat de interpretaties van waarnemingen altijd tweeledig zijn. Dat was mijn eureka moment, dé toegang tot het overwinnen van mijn overmatige angsten. Je beoordeelt namelijk een waarneming altijd op zowel een mogelijk gevaar als op de risico’s voor pijn. Waarschijnlijk heeft de veiligheidskunde mij deze openbaring gebracht. Daar wordt namelijk wel een onderscheid gemaakt tussen gevaar en risico. Om diverse redenen is het lastig deze twee begrippen te onderscheiden.

Wanneer je meer wilt weten over teleurstellingen en angst, raad ik je aan om mijn gratis e-book eens te lezen. Hieronder leg ik je uit wat de relatie tussen teleurstellingen en angst is, en geef ik hét antwoord op angst. Via onderstaande link kun je mijn e-book helemaal gratis downloaden!

Lees ook

altijd angst
Heb jij hulp nodig bij jouw angststoornis?