Angststoornis oorzaak

De oorzaak van een angststoornis is bij ieder mens verschillend. Wat wel overeenkomt, is dat iedereen hier ontzettend veel last van kan hebben. Om de angststoornis op te lossen, is het belangrijk om te weten waar het probleem zit. Wat is de oorzaak? Wanneer die duidelijk is, kun je verdere stappen ondernemen.

Angststoornis oorzaak

In mijn optiek is de bron van alle mentale problemen een overmatige angst. Zonder een overmatige angst is er geen probleem. Een krasse uitspraak die ik in mijn boek zal onderbouwen. De functie van angst is je waarschuwen voor gevaar om je te beschermen tegen gevaar. In het geval van overmatige angsten ben je echter niet in staat om je probleem op te lossen. De angst blijft je maar waarschuwen, maar als je niet weet wat te doen, drijft de angst je tot wanhoop. Je gevoelens zijn uit balans en dat veroorzaakt veel stress. Zie het processchema als bijlage in mijn boek en op deze site.

Wil je meer weten over angst?

In mijn blog en boek over teleurstellingen heb ik toegelicht dat de interpretatie van waarnemingen je gevoelens en emoties kaderen. Ik kwam tot de ontdekking dat de interpretaties van waarnemingen altijd tweeledig zijn. Dat was mijn eureka moment, dé toegang tot het overwinnen van mijn overmatige angsten. Je beoordeelt namelijk een waarneming altijd op zowel een mogelijk gevaar als op de risico’s voor pijn. Waarschijnlijk heeft de veiligheidskunde mij deze openbaring gebracht. Daar wordt namelijk wel een onderscheid gemaakt tussen gevaar en risico. Om diverse redenen is het lastig deze twee begrippen te onderscheiden.

Wanneer je meer wilt weten over teleurstellingen en angst, raad ik je aan om mijn gratis e-book eens te lezen. Hieronder leg ik je uit wat de relatie tussen teleurstellingen en angst is, en geef ik hét antwoord op angst. Via onderstaande link kun je mijn e-book helemaal gratis downloaden!

Lees ook

altijd angst
Heb jij altijd angst?