Altijd angst

Heb je altijd angst? De bron van alle mentale problemen is in mijn optiek angst. Want zonder dat er overmatige angst is, is er ook geen probleem. Het is een krasse uitspraak. In mijn boek onderbouw ik deze uitspraak.

Altijd angst

De functie van angst is je waarschuwen voor gevaar om je te beschermen tegen gevaar. In het geval van overmatige angsten ben je echter niet in staat om je probleem op te lossen. De angst blijft je maar waarschuwen, maar als je niet weet wat te doen, drijft de angst je tot wanhoop. Je gevoelens zijn uit balans en dat veroorzaakt veel stress. Zie het processchema als bijlage in mijn boek en op deze site.

STRESSEN OM EEN OPLOSSING TE VINDEN

De stress die je onder druk zet om te presteren, om een oplossing te zoeken. Je piekert je wezenloos en het kost je bergen met energie. De slapeloze nachten slurpen het laatste restje energie ook nog eens op. Je begrijpt totaal niet waar die angst vandaan komt. Bij gebrek aan oplossingen doe je alles om jezelf van dat ellendige gevoel te bevrijden. Situaties ontwijken, vluchten, verdoven met ongezond gedrag, etc. Dwangmatig kies je uitsluitend voor jouw absolute veiligheid en daarmee doe je jezelf en je naasten heel veel te kort. Je zelfvertrouwen daalt tot nul. Het leven lijkt zinloos geworden.

Wil je meer weten over angst?

In mijn blog en boek over angst heb ik toegelicht dat de interpretatie van waarnemingen je gevoelens en emoties kaderen. Ik kwam tot de ontdekking dat de interpretaties van waarnemingen altijd tweeledig zijn. Dat was mijn eureka moment, dé toegang tot het overwinnen van mijn overmatige angsten. Je beoordeelt namelijk een waarneming altijd op zowel een mogelijk gevaar als op de risico’s voor pijn. Waarschijnlijk heeft de veiligheidskunde mij deze openbaring gebracht. Daar wordt namelijk wel een onderscheid gemaakt tussen gevaar en risico. Om diverse redenen is het lastig deze twee begrippen te onderscheiden. Eerst een klein voorbeeld.

Wanneer je meer wilt weten over teleurstellingen en angst, raad ik je aan om mijn gratis e-book eens te lezen. Hieronder leg ik je uit wat de relatie tussen teleurstellingen en angst is, en geef ik hét antwoord op angst. Via onderstaande link kun je mijn e-book helemaal gratis downloaden!

Lees ook

altijd angst
Heb jij altijd angst?